Berlin dag 1

Tänkte att jag skulle berätta dag för dag om vad vi gjorde i berlin och hur j*vla kul vi hade. Asså det har varit den bästa resan utan föräldrar någonsin och kommer bli väldigt hård att slå!

Resan dit började i onsdags den 11 april 2012 kl 07.30 på morgonen. Vi samlades 07.15 i råda församlingshem med våran packning och tråkiga morgonhumör för att bli avcheckade och kliva på bussen. Det var en najsig buss där man kunde fälla ner ryggstöden, det fanns armstöd och persiener och gardiner och dra för. Perfekt för att sova i och åka långt. Men sova blev inte av över huvudtaget. Man kände ju inte alla då och då kändes det ju lite konstigt ifall man somnade mitt i allt när alla var vakna och hyper.
Fick reda på att busschauffören hette Kurt och gubben som körde grupp 1 buss hette Bengt. Så Kurt & Bengt var något man skämta internt om hela resan då det var två jävla sura svin.
image description
Bäst bussen <3
Snyggaste bussen dessutom !!
Buss åkte vi i ca 12 timmar inklusive färja och sen var det ju massa mat pauser och sånt på det så det tog ett bra tag. Vi åkte på två färjor och den första var bara i 20 min från sverige till danmark och sedan var det att sitta och åka igenom hela danmark för att sedan åka färja till danmark till tyskland. Den sista färjan tog ca 1h & 20 min och efter det var vi framme i tyskland. Därefter åkte och åkte och åkte vi vidare i bussen tills kl 8 ungefär då vi åt hamburgare på Mc Donalds. Det ironiska var att det var en av assistenterna som kunde tyska och hade därför ringt till denna donken för att se om dom kunde börja göra hamburgarna före så att alla skulle vara klara kl 20.00 när vi kom fram men dom trodde inte på oss och trodde att vi skulle skämta med dom när vi sa att vi ville ha 47 hamburgare och lika många drickor och pommes. Men vi kom iaf instormandes på den lilla donken och ni skulle se deras miner när våran buss rullade in på deras parkering, hahaha :P Men när vi åt på maccis hade Kurt (surgubben, svinet, farbrorn, busschauffören) kört iväg med bussen och tagit med sig all packning så vi fick gå från donken till vårt vandrarhem JH am Wannsse. Inte så jätte jätte långt men de var lite jobbigt med tanke på att man precis hade ätit och suttit på en buss hela dan var det lite anstängande hahaha :D
Men vi kom iaf fram och fick vårat rum. Jag bodde med Matilda, Jennifer och lovisa i rum nr 333 på våning 3 och när vi hade tävling så hamnade alla i grupp 3 :O Läskigt för oss som har sett filmen the fourth kind :S Aja Det var ett rum med två våningsängar ett litet bort och fyra stolar. Rummet hade ochså ett badrum med handfat och två speglar och lite hyllor och sång och sen var det en dörr till en gemensam dusch man delade med rummet brevid. Toa fanns inte i rummen utan iu korridorerna  där det också fanns bänkar man kunde sitta och umgås.
Vårat lilla kortbord där alla kortkvällar hölls ;)
Jennifer och lovisas säng
Min och Matildas säng :) Jag sover överst ;)
Spegel i "badrummet" ;)
Det var allt från dag ett typ. Efter vi hade tagit dessa bilder gick vi typ och la oss :) Kan hinta med att nästa inlägg " Berlin dag 2" Kommer handla om när vi var på koncentrationslägret sachsenhausen :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0