Åby Kliniken

Kom till stallet vid 9 imorse efter att ha stått och stekt pannkakor hela morgonen till lunch. Hon stod i liten hade hage på morgonen så vi satte på transportskydd, fleece och lädergrimma och började lasta. Hon kan vara rätt så stissigt och stressad utan de andra hästarna men hon gick med mig på jättefint och var superduktig.
 
Kom dit och ställdde in henne i en box och fick vänta en stund innan vi skulle springa lite i hältgången kännde igenom hela henne och sedan ut och longera. hon visade tydlig hälta på vänster fram i både skritt och trav. 
Gjorde böjprov och hon reagerade där också som väntat. Sedan borjade vi bedöva hoven bit för bit för att se hon vi kunde hitta det men tillslut var nästan hela hoven bedövad och det visade hälta ändå. 
 
Vi röntgade och hittade inget fel förutom en flis från en sömm som satt kvar inne i hoven men där har hon ju ingen känsel där så det kan hon inte bli halt av. Hovis kom och plockde ut den och fixade till vinklarna och satte på sulor på båda fram. 
Sedan fick hon sova lite i boxen och sedan på med ett bandage och reccept utskrivet och instruktioner om hur hon skulle behandlas.
Vi vägde henne också, 433kg väger den tjockisponnyn haha!
 
Lite bilder från dagen då,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0