Ridpass Hugo - 31 oktober 2012

Sjukt nöjd med dagens ridpass på Hugo. Vi red lite öppnor och skänkelvikningar på långsidorna men med ett spö mellen båda tummarna vilket gjorde underverk.
 
Vi började med att rida som vanligt och värma upp som vi brukar i båda varven. Redan då känndes han stel i vänster varv och lite slö och efter att ha gjort lite skänkelvikningar från och till spåret blev det lite bättre, men inte helt okej. Sedan var det dags att stoppa in ett spö under båda tummarna och verkligen få rätthandställning och det kändes jättekonstigt i början men blev bättre.
Tog en liten skrittpaus och efter det gjorde vi öppnor på ena långsidan och skänkelvikningar in mot en kon på kvartslinjen och ut till spåret igen på andra långsidan. Det gick väl lite hackigt osv i början men sen flöt det på som en dans. Är lite extra nöjd med öppnorna i vänster varv och om jag ska skryta lite så tyckte Anna (ridlärarn) att de var dom finaste öppnorna hon hade sett Hugo göra på lekton.
Gorde de i båda varven och tog sedan en skrittpaus. När vi skule trava av så tog vi bort spöna från händerna och vilken skilnade det var från att man travade igång honom i början tills jag travade av honom i slutet. What a feeling!
 
Lille bögpojken i sin gröna bögfläta innan passet.
 
Bild lånad ifrån Dressyrsnack.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0